Presenteren

“Wie goed wil spreken moet eerst goed nadenken”

Kunt u zich de laatste echt goede presentatie die u heeft bijgewoond nog herinneren? Ja…, waarom was die presentatie goed, weet u nog wat er inhoudelijk werd besproken? “Dat is een geboren presentator”, is een veelgehoorde uitspraak. Quirinis gelooft dat u goed presenteren gewoon kunt leren! Veel mensen vinden het lastig of zelfs eng om in het openbaar te spreken. Stel u zelf eens voor welke mogelijkheden er voor uw ontwikkeling ontstaan, als u deze persoonlijke barrières overwint en in staat blijkt uw standpunt overtuigend en inspirerend over te dragen. De training Presenteren is een interactief en praktijkgericht trainingstraject waarin alle aspecten aan de orde komen die van belang zijn voor een overtuigende presentatie.

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor die personen die willen leren om tijdens presentaties en één op één gesprekken krachtiger en authentieker over te komen.

Doelstelling

Voorbereiding is 90 procent van het succes. De doelstelling van traject is tweeledig. Enerzijds de deelnemer te laten ervaren dat een goede mentale en inhoudelijke voorbereiding essentieel zijn om goed om te gaan met de spanning die het geven van een presentatie met zich meebrengt. Anderzijds het verkrijgen van inzicht in en ervaring opdoen met de beschikbare praktische handvatten en presentatietechnieken.

Onze aanpak

Iedere deelnemer is uniek, in onze trainingsaanpak is daarom aandacht voor ieders sterke en ontwikkelpunten. Op een interactieve en individueel coachende wijze ervaren de deelnemers de aspecten die van belang zijn voor het houden van een boeiende presentatie. Na het volgen van het trainingstraject Presenteren heeft de deelnemer onder andere inzicht in en ervaring met:

 • De onbewuste aspecten van het menselijk gedrag die een rol spelen bij presenteren;
 • Het omgaan met de spanning die het geven van presentaties met zich mee brengt;
 • Wat de persoonlijke stijl van presenteren is;
 • Het creëren en behouden van optimaal contact met uw publiek;
 • Het behouden van de controle tijdens vragen en discussies;
 • Hoe uw persoonlijke voorkeuren te benutten om het publiek te overtuigen;
 • Welke presentatiemodellen er bestaan;
 • Wanneer welk presentatiemodel het meest geschikt is;
 • De voor- en de nadelen van verschillende presentatie hulpmiddelen;
 • Het creëren van herinneringswaarde van uw boodschap;
 • Het publiek na uw presentatie tot actie aansporen.

Ga door naar Inhoudsoverzicht Presenteren

Duur van het traject

Twee dagen van 09.00 – 17.00 uur met een intervalperiode tussen de trainingsdagen van drie weken.

In overleg kan dit traject worden uitgebreid met een Insights Discovery persoonlijke profiel analyse en bijbehorende workshop. Meer informatie met betrekking tot dit instrument vindt u op www.insightsbenelux.com of ga door naar Insights Discovery